Muljne Pumpe

Električne muljne pumpe

U okvriu naše ponude Pumpex® električninih pumpi za mulj nalaze se dve serije:

  • Pumpex SP serija – obuhvata modele električnih muljnih pumpi namenjenih teškim uslovima rada na terenu. Odlikuju se uzanim dizajnom kućišta pumpe i relatino malom sopstvenom masom te su zgodne za ručno prenošenje na teško dostupne lokacije. Idealne su za pumpanje vode pomešane sa česticama tla, peskom i manjim čvrstim česticama (šljunak, sitnije kamenje). Generalno, ovo je serija modela sa malim i srednjim kapacitetom izbacivanja vode i mulja. Tehničke detalje ovih pumpi možete pogledati ovde.
  • Pumpex SK serija – ova serija pumpi za mulj predstavljena je modelima sa robustnim čeličnim kućištem i odlikuje se većom sopstvenom masom u odnosu na SP seriju. Zbog toga se koriste kao stacionarne pumpe na mestima gde je potreban veliki kapacitet izbacivanja vode i mulja kao i krupnijih čvrstih čestica – šljunka i kamenja. Takođe, ova serija je značajna i zbog toga što se opciono može naručiti u verziji sa atestiranim anti-eksplozivnim motorom, te je idealna za irigacioni rad u rudnicima i dubinskim kopovima gde postoji rizik prisustva metana i drugih eksplozivnih gasova. Tehničke detalje ovih pumpi velikih kapaciteta možete pogletati ovde.

Obe serije muljnih pumpi se odlikuju profesionalnim kvalitetom, sposobnošću da rade danonoćno u “non-stop” režimu. Izrađene su od visoko antikorozivnih materijala i imaju atest o stepenu zaštite u radu na spoljnim uslovima IP 68.

Benzinske muljne pumpe

U ponudu smo zbog velikog interesovanja kupaca uveli i japanske KOSHIN muljne pumpe sa benzinskim HONDA motorom. Pogledajte više detalja o ovoj benzinskoj muljnoj pumpi.

Video prezentacija muljnih pumpi